Pers en cijfers

Journalisten kunnen voor meer informatie en vragen bellen naar Lothar Boeykens; campagnecoördinator FairTradeGemeente Vlaanderen. Hij is bereikbaar via deze telefoonnummers: 02 536 11 60 / 0496 26 44 48

Cijfers

Vandaag april 2016 zijn er

  • 170 FairTradeGemeenten in Vlaanderen
  • 245 Vlaamse gemeenten zijn actief in de campagne FairTradeGemeente

De kaart van Vlaanderen met de meest recente cijfers vind je op onze startpagina.

Fair Trade in enkele cijfers vind je via deze link

Een overzicht van alle titelgemeenten vind je hier.

Beeldmateriaal FairTradeGemeente

Onderstaand beeldmateriaal kunt u gebruiken ten behoeve van publicaties over de FairTradeGemeente campagne

Beeldmateriaal Fairtradebelgium

Beeldmateriaal boeren in het Noorden

Voorbeeldpersberichten voor gemeenten

Via deze link vind je enkele voorbeeld persberichten vanuit FairTradeGemeente en wat inspiratie van verschillende Vlaamse gemeenten.

Wil jij ook fan worden?

Help de wereldhandel eerlijker te maken, kies ook voor fair trade!

Een FairTradeFan weet waar eerlijke handel voor staat en koopt minstens vier fairtradeproducten per jaar.

Eerlijke handel (ook fair trade genaamd) gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan producenten wordt betaald waardoor ze een aannemelijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid ...) - kortom, een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten

Uit de laatste studie van het Trade For Development Center blijkt dat 42% van de Vlamingen weet wat eerlijke handel inhoud en dat 43% van de Vlamingen minstens 4 maal per jaar een fair trade product aankoopt.

Hoor jij bij deze grote en groeiende groep? Schrijf je dan snel in als FairTradeFan!
 

Ambassadeurs

Saffraanboerderij
Chantal Nuyts
Roos Van bruggen
Elke Tweepenninckx
Een saffraankwekerij, waar we met veel geduld en zin voor kwaliteit een superieure saffraan willen telen.
Saffraanboerderij- Een saffraankwekerij, waar we met veel geduld en zin voor kwaliteit een superieure saffraan willen telen.
Als vrouw van een boer en uitbater van een lokale ijsjeszaak vind ik lokale producten zeer belangrijk. k verkoop naast mijn ijsjes ook andere lokale producten. Ook fairtrade draag ik een warm hart toe.
Chantal Nuyts- 't Heuninghof Olen
Ontwikkelingssamenwerking en heel het mondiale thema inspireren me. Je zal mij dus geregeld zien in de wereldwinkel of bij het voedselteam. Ook ben ik actief voor een eigen vierde pijler, project in India, en voor Vredeseilanden.
Roos Van bruggen- Olense vierde pijler
lokale duurzaame en ook fairtrade, producten begeesteren me. Ik ben daarom ook trekker van het voedselteam Olen en engageer me bij verschilleden projecten al dan niet in samenwerking met het lokaal bestuur Olen zoals de samentuin.
Elke Tweepenninckx- trekker Voedselteam Olen