De klokjesworp in Lokeren staat dit jaar helemaal in het teken van fairtradechocolade

De Stedelijke Raad voor Feestelijkheden organiseert de worp op paaszaterdag, samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking.
‘Het is de eerste keer dat we paaseitjes gemaakt van fairtradechocolade, meegeven met de kinderen’, zegt verantwoordelijke Elza Everaert.

‘Fairtradechocolade is weliswaar duurder, maar we staan volledig achter het concept van eerlijke handel. De bedoeling is om mensen te sensibiliseren om fairtradeproducten te kopen. De chocoladefiguren komen deze keer dus uit de Oxfam Wereldwinkel.’

Alle kinderen tussen drie en acht jaar kunnen zich op zaterdag 19 april inschrijven voor de klokjesworp tussen 14.30 en 15 uur in het oude stadhuis. Daar worden de kinderen ingedeeld in leeftijdscategorieën en mogen ze om beurten in de kring staan op de Markt.

De grote kip Charlotte vliegt dan over en laat paasklokjes uit haar buik vallen.

Wie een klokje vangt, mag dat omruilen voor een zakje fairtradechocolade in het oude stadhuis.

‘We plannen telkens randanimatie. Voor het eerst zal er ook een paashaas rondhuppelen, maar de kinderen kunnen zich ook uitleven op het springkasteel en er zal ook iemand ballonnen plooien. Als de kinderen zich maar amuseren en tevreden zijn, dan zijn wij dat ook’, glimlacht Everaert.

Doelgroep:
Gemeentebestuur