Kookworkshop FairTrade

07jun2017
Op woensdag 7 juni 2017 organiseert de trekkersgroep FairTradeGemeente i.s.m. het stadsbestuur van Deinze opnieuw een kookworkshop in het kader van Fair Trade en lokale duurzame economie.
 
Onder begeleiding van een ervaren kok, mevrouw Sabine De Coninck, bereiden we een uitgebreid menu met seizoensgebonden lokale duurzame producten en fairtradeproducten dat we nadien gezamenlijk verorberen.
 
Deze kookworkshop gaat net iets verder dan de ‘gewone’ kookworkshops. Wij willen tijdens deze workshop de aandacht vestigen op enkele belangrijke aspecten:
De ecologische voetafdruk
Het belang van het gebruik van lokale duurzame producten
Het belang van het gebruik van biologische producten
Het belang van het gebruik van fairtradeproducten
 
Menu 7 juni 2017
 
Lentesoep met noedels
Risotto met groenteassortiment en omega-3 vis
Amandeltaartje met aardbeien
 
 
 
 

Praktisch

Deze workshop gaat door in het kooklokaal van het Erasmusatheneum Campus Peter Benoit (eerste verdieping), Peter Benoitlaan 10 en vangt aan om 18.30 u.
De deelnameprijs bedraagt dankzij de tussenkomst van het stadsbestuur 12,50 euro per persoon, drank inbegrepen. Na inschrijving ontvangt u een factuur.
 
Info en inschrijvingen: dienst Sociale Zaken van de stad Deinze, telefonisch: 09 381 68 74 of via