Doe mee als bedrijf

Meent jouw bedrijf het?

Ook als bedrijf kan je deelnemen aan de campagne FairTradeGemeente. Meent jouw bedrijf het? Switch dan minimum twee producten die jullie aan personeel en bezoekers aanbieden om naar een fairtrade variant. Laat je personeelsleden proeven van heerlijke fairtradekoffie, fairtradethee met een lekker fairtrade zoetje.

Heb je interesse of heb je minimum 2 fairtradeproducten aangekocht? Neem dan contact op met de trekkersgroep van je gemeente en vul de verklaring op eer in. Zij helpen je verder en nemen je op in al hun promotie.

 

Win een havelaar met jouw bedrijf

Telt je bedrijf veel werknemers? Willen jullie een stapje verder gaan voor fair trade! Kies dan voor duidelijke structurele aankoop van fairtradeproducten op alle mogelijke manieren én krijg als erkenning een havelaar met één, twee of drie sterren! Meer informatie, tips en getuigenissen vind je op de website www.fairtradeatwork.be

 

 

Op zoek naar fairtradeproducten en leveranciers

Op de website www.fairtradebelgium.be/nl/fairtrade-producten.be kan je op zoek gaan naar fairtradeproducten en leveranciers op jouw maat. Je kan hen rechtstreeks contacteren voor een prijsofferte. Heel wat supermarkten hebben reeds een groot aanbod aan fairtradeproducten. Vraag als lokale gerant de lijst op van de fairtradeproducten die natinoaal zijn opgenomen in het aanbod en geef deze producten een mooie plaats in jouw winkel! Veel succes!

 

Praktische info, mooie voorbeelden en toffe ideeën vind je in de inspiratiekrant FairTrade@Work.

Wil jij ook fan worden?

Help de wereldhandel eerlijker te maken, kies ook voor fair trade!

Een FairTradeFan weet waar eerlijke handel voor staat en koopt minstens vier fairtradeproducten per jaar.

Eerlijke handel (ook fair trade genaamd) gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan producenten wordt betaald waardoor ze een aannemelijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid ...) - kortom, een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten

Uit de laatste studie van het Trade For Development Center blijkt dat 42% van de Vlamingen weet wat eerlijke handel inhoud en dat 43% van de Vlamingen minstens 4 maal per jaar een fair trade product aankoopt.

Hoor jij bij deze grote en groeiende groep? Schrijf je dan snel in als FairTradeFan!
 

Ambassadeurs

Lagere school College Essen
Dirk Roels
Razvan en Marjan
Karolien en Jordi - De Toonbank
Trotse FairTradeSchool
Lagere school College Essen- 3de FairTradeAmbassadeur
Dirk Roels van Café Cultuur zet Fair Trade wijnen en fruitsap op de kaart.
Dirk Roels- uitbater van cafécultuur
Funky Jungle
Razvan en Marjan - Restauranthouder
juwelen en t-shirts, homemade én fairtrade
Karolien en Jordi - De Toonbank- Winkelier