Doe mee als inwoner van je gemeente

Bekijk of je gemeente een FairTradeGemeente is

Zoek je gemeente op de kaart van Vlaanderen en bekijk hoe ver zij al staan. Is je gemeente ingeschreven in de campagne of is ze al een FairTradeGemeente? Klik zeker verder naar de unieke pagina van jouw gemeente. Daar vind je alle informatie. Wil je fairtrade shoppen? Bekijk dan zeker de kaart. Wil je aansluiten bij de trekkersgroep of hen helpen bij enkele activiteiten of heb je gewoon heel toffe ideeën? Contacteer hen zeker!

 

Maak van je gemeente een FairTradeGemeente

Is je gemeente nog niet actief? Wil je van je gemeente een FairTradeGemeente maken? Kaart dit dan zeker aan bij je vrienden, adviesraden, het gemeentebestuur, je winkel, ... En schrijf je gemeente in zodat ook jullie binnenkort in een FairTradeGemeente kunnen wonen! Stuur een mail naar info@fairtradegemeenten.be om je in te schrijven. Meer informatie vind je hier.

 

 

Word FairTradeFan!

Maak van je gemeente een 5 sterren gemeente en word fairtradefan! Klik zeker door naar de unieke pagina van jouw gemeente. Daar vind je meer informatie over activiteiten én registreer je als FairTradeFan. Op de kaart van je gemeente vind je heel wat inforamtie over verkooppunten van fairtradeproducten.

Wil jij ook fan worden?

Help de wereldhandel eerlijker te maken, kies ook voor fair trade!

Een FairTradeFan weet waar eerlijke handel voor staat en koopt minstens vier fairtradeproducten per jaar.

Eerlijke handel (ook fair trade genaamd) gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan producenten wordt betaald waardoor ze een aannemelijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid ...) - kortom, een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten

Uit de laatste studie van het Trade For Development Center blijkt dat 42% van de Vlamingen weet wat eerlijke handel inhoud en dat 43% van de Vlamingen minstens 4 maal per jaar een fair trade product aankoopt.

Hoor jij bij deze grote en groeiende groep? Schrijf je dan snel in als FairTradeFan!
 

Ambassadeurs

Lagere school College Essen
Dirk Roels
Razvan en Marjan
Karolien en Jordi - De Toonbank
Trotse FairTradeSchool
Lagere school College Essen- 3de FairTradeAmbassadeur
Dirk Roels van Café Cultuur zet Fair Trade wijnen en fruitsap op de kaart.
Dirk Roels- uitbater van cafécultuur
Funky Jungle
Razvan en Marjan - Restauranthouder
juwelen en t-shirts, homemade én fairtrade
Karolien en Jordi - De Toonbank- Winkelier