Over de campagne

FairTradeGemeente't!

Ik meen het, jij meent het, wij menen het en ook zij meent het:

"Met de Fairtradeprijs die we voor ons katoen krijgen zou ik graag geiten houden. Als we dan eens grotere uitgaven hebben, bijvoorbeeld om ons medisch te laten verzorgen, dan zou ik er één kunnen verkopen."

"Dankzij eerlijke handel kan ik aan eigen projecten denken. Samen met mijn man werk ik op de katoenvelden. Hij heeft twee hectare katoen, waarvoor we sinds 2 jaar een Fairtradeprijs krijgen. Zoals alle vrouwen in ons dorp pluk ik elke dag twee uur lang kafferkoren of sorgo, dat als voeding dient voor ons gezin."

"Wij vrouwen van het dorp zouden heel graag met de Fairtradepremie die onze gemeenschap krijgt een molen kopen om de granen te malen. Ik hoop dat het dit jaar zal lukken."

Sirimaha Dansoko
Echtgenote van een katoenteler van de coöperatie Santan Kouto in Mali

Meer dan 200 Belgische gemeenten en alle Vlaamse provincies zetten alles op alles om producenten zoals Sirimaha het recht te geven op een eerlijke prijs, een waardig bestaan. Ze trekken naar scholen, winkels, provinciale instellingen en lokale landbouwers, en overtuigen hen van het belang van Fair Trade en lokale duurzame landbouw.

Meen jij het ook? Bekijk dan snel wat jij kan doen op deze website.

Dirk Roels
Razvan en Marjan
Karolien en Jordi - De Toonbank
Jean Marie De Baene
Dirk Roels van Café Cultuur zet Fair Trade wijnen en fruitsap op de kaart.
Dirk Roels- uitbater van cafécultuur
Funky Jungle
Razvan en Marjan - Restauranthouder
juwelen en t-shirts, homemade én fairtrade
Karolien en Jordi - De Toonbank- Winkelier
Fair Trade wijnen zijn aangenaam, mooi vineus gezelschap. Dat is al een hele tijd zo met Chili, Argentinië en Zuid-Afrika, van mousserend tot zoet en sterker nog.
Jean Marie De Baene- Sommelier - lid fairtrade team