Van 1 tot 11 oktober is het Nationale week van de Fair Trade. Over heel België vinden dan tal van activiteiten plaats en Wetteren mag als FairTradeGemeente niet achterblijven. Op zondag 5 oktober staat FairTradeGemeente Wetteren samen met BABS radio in de Stationsstraat in Wetteren. Van 14u tot 17u zal BABS radio daar live uitzenden en van 14u tot 15u30 zorgen wij voor enkel boeiende interviews rond Fair Trade. Voor één van deze interviews haalde we een echte topper naar Wetteren! Nyagoy Nyong'o, CEO van Fair Tade Afrika, zal daar met veel plezier de ingezonden vragen van de Wetteraars beantwoorden.

Wens je graag nog meer te weten over Nyagoy en haar werk als CEO voor Fair Trade Afrika? Dan kan je later op de dag terecht in het infopunt van Wetteren, Markt 23. Daar zal Nyagoy van 16u tot 17u, ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Max Havelaar, een lezing geven. Een echte buitenkansje aangezien zij maar even in België is en gedurende haar verblijf maar 2 lezingen zal geven.
De toegang voor deze lezing is gratis, inschrijven vooraf is niet nodig.

Meer info: fairtrade@wetteren.be of op de facebookpagina 'Fairtradegemeente Wetteren'