Onze FairTradeGemeente Wetteren

Via de campagne FairTradeGemeente wil Wetteren op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Door middel van 6 vooropgestelde criteria wordt ingespeeld op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten.
Op die manier maken we mensen in warm voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame landbouw.
We willen, samen met onze inwoners, streven naar een transitie waarin het belang van eerlijke en duurzame consumptie op het voorplan komt!

Wil jij ook fan worden?

Help de wereldhandel eerlijker te maken, kies ook voor fair trade!

Een FairTradeFan weet waar eerlijke handel voor staat en koopt minstens vier fairtradeproducten per jaar.

Eerlijke handel (ook fair trade genaamd) gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan producenten wordt betaald waardoor ze een aannemelijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid ...) - kortom, een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten

Uit de laatste studie van het Trade For Development Center blijkt dat 42% van de Vlamingen weet wat eerlijke handel inhoud en dat 43% van de Vlamingen minstens 4 maal per jaar een fair trade product aankoopt.

Hoor jij bij deze grote en groeiende groep? Schrijf je dan snel in als FairTradeFan!
 

Ambassadeurs uit Wetteren

Hanne Maudens
Bakkerij De Coninck
Bakkerij Braeckman
Bakkerij Erik Colpaert
Wetterse atlete Hanne Maudens is ambassadrice van Fairtrade Gemeente Wetteren
Hanne Maudens-Ambassadeur
/
Bakkerij De Coninck-Fairtrade Bakkerij
/
Bakkerij Braeckman-Fairtrade Bakkerij
/
Bakkerij Erik Colpaert-Fairtrade Bakkerij