Wie zijn wij?

Zomergem maakt deel uit van een samenwerkingsverband van vier gemeentes in het Meetjesland die de handen in elkaar slaan rond Noord-Zuidwerking. Samen met Lovendegem, Waarschoot en Nevele vormen we de LoWaZoNe. We zijn tot nog toe de enige gemeente die de zes fair tradecriteria behaald heeft en we gaan voluit voor de vijf sterren. Daarnaast willen we de komende jaren ook de drie andere gemeenten inspireren om de titel te halen.

Wil jij ook fan worden?

Help de wereldhandel eerlijker te maken, kies ook voor fair trade!

Een FairTradeFan weet waar eerlijke handel voor staat en koopt minstens vier fairtradeproducten per jaar.

Eerlijke handel (ook fair trade genaamd) gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan producenten wordt betaald waardoor ze een aannemelijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid ...) - kortom, een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten

Uit de laatste studie van het Trade For Development Center blijkt dat 42% van de Vlamingen weet wat eerlijke handel inhoud en dat 43% van de Vlamingen minstens 4 maal per jaar een fair trade product aankoopt.

Hoor jij bij deze grote en groeiende groep? Schrijf je dan snel in als FairTradeFan!
 

Ambassadeurs uit Zomergem

Mijn benzine? Fair Trade koffie!
Sophie Vanonckelen-Noord-Zuidambtenaar LoWaZoNe