Food.Film.Fest. 2023

Food.Film.Fest., een filmfestival met vertoningen over heel Vlaanderen. Met een interessante, prikkelende waaier aan films, willen we zo veel mogelijk burgers inspireren over hoe voedsel anders kan. Vorig jaar vertoonden zo meer dan tachtig lokale initiatieven een door ons geselecteerde film. In een voor- of nabespreking gingen ze met hun publiek in gesprek.

Dus maakt jouw Faire Gemeente deel uit van dit grootse festival?

Criterium 6

Het Food.Film.Fest. past perfect in je engagement als Faire Gemeente onder criterium 6. Want met deze activiteit informeer, activeer en mobiliseer je je inwoners rond het thema lokaal en duurzaam voedsel.

Ondersteuning

We ondersteuning de organiserende Faire Gemeenten met de communicatie en de promotie van de lokale vertoning. En we gaan mee op zoek naar een boeiende (lokale) spreker voor een inleiding of een nabespreking.  En deelname aan het Food.Film.Fest. als Faire Gemeente is volledig gratis!

Concreet

  • Food.Film.Fest. gaat in 2023 door van 10 november tot en met 10 december.
  • Meer informatie over de films  vind je hier 
  • Programmeer je het Food.Film.Fest in het kader van je engagement als Faire Gemeente? Laat het dan zeker weten aan  bianca@fairtradebelgium.be.

Hoe inschrijven?

Dit doe je via deze inschrijflink. Zodra je je hebt ingeschreven, ontvang je een e-mail. Daarin vind je een toolkit met volgende materialen in:

o De handleiding: hoe organiseer je een filmvoorstelling
o De films: korte inhoud, thema’s, de films om te downloaden
o Het promopakket: printbare flyers en posters om te personaliseren, de trailer van Food.Film.Fest., visuals per film op sociale media etc.
o De verdiepende fiches per film, met tips & tricks om een mooie nabespreking te organiseren.

Het bevestigingsformulier bezorg je terug ten laatste op 25 oktober. Hier vul je alle gegevens van je voorstelling in (datum, uur en plaats, link naar Facebookevenement en website via waar mensen kunnen inschrijven).

Communicatie en promotie

  • Gebruik de visuals uit het promopakket bij het Facebookevent en nodig Voedsel Anders én Faitradegemeenten uit als mede-organisator. Zo creëren we één visuele identiteit en kunnen we je event makkelijk delen.
  • Vermeld in al je communicatie (print, online, mail) dat jouw Faire Gemeente het Food.Film.Fest. organiseert in het kader van het engagement als Faire Gemeente. Vermeld ook het logo indien mogelijk. Het logo kan je hier downloaden. Dan kan je deze activiteit zonder problemen indienen in de volgende Fair-O-Meter onder criterium 6!

Meer info nodig?

Schrijf je in voor één van de twee online info-momenten waarop we de toolkit overlopen en je vragen kan stellen. De infomomenten zijn op: dinsdag 19/9 om 19u30 en op woensdag 27/9 om 11u. Je hiervoor inschrijven doe je door een mail te sturen naar rebekka.eschauzier@solidagro.be

Of bezoek op de Trefdag Faire Gemeente de infostand van Voedsel Anders, daar krijg je ook zeer concrete info en kan je al je vragen stellen over het Food.Film.Fest.