1. Een lokale duurzame voedselstrategie: een samenspel tussen beleid, boeren en burgers

Wat vraagt het vandaag van boeren om lokaal gezond voedsel te produceren aan een eerlijke prijs? Wat zijn de uitdagingen en vraagstukken waar boeren dagelijks hun weg in moeten zoeken? Hoe heeft dit alles impact op een lokale duurzame voedselstrategie? Hoe kan je burgers hiervoor warm maken? En hoe kan een Faire Gemeente alle betrokkenen hierbij betrekken én ondersteunen? Ben jij hier benieuwd naar? Dan is deze concrete sessie misschien iets voor jou!

In 75 minuten krijg je inzicht in verschillende landbouwthema’s en de kracht van agro-ecologie en de globale impact. Je leert bij over mogelijkheden, noden en uitdagingen van boeren hier en elders. En hoe een lokaal bestuur dit kan integreren in de uitbouw van een lokale duurzame voedselstrategie.

Een boeiend gesprek met o.a. xxx van Wervel, Lien Vrijders van Klimaatboerderij Grassroots, Els Peeters van Faire Gemeente Mol en Greet Aernouts van Rurant, in goede banen geleid door Ingrid Pauwels van Voedsel Anders.

Voor iedereen geïnteresseerd in lokale duurzame voeding, de verbondenheid
met de globale klimaatcrisis en de impact op producent én consument.