Nieuws Vacature Project Manager FairTradeGemeente

Vacature Project Manager FairTradeGemeente

Samen met Fairtrade Belgium, Rikolto, 11.11.11 en Oxfam België gaan we op zoek naar een nieuwe project manager voor FairTradeGemeente! Jouw missie: eerlijke handel op lokaal vlak op de kaart zetten

Lees meer
Doe mee, Nieuws Eerlijke kledij voor alle leerlingen? Dat kan!

Eerlijke kledij voor alle leerlingen? Dat kan!

Kiezen de scholen in jouw FairTradeGemeente ook voor eerlijke kledij? Dat is kleding uit fairtradekatoen, gemaakt in goede werk- en milieuomstandigheden.

Lees meer
Inspiratie, Nieuws 8 mei: WORLD FAIR TRADE DAY

8 mei: WORLD FAIR TRADE DAY

Wat is het een mooie dag geweest zaterdag 8 mei! De FairTradeGemeenten hebben World Fair Trade Day duidelijk niet zomaar voorbij laten gaan. Zie hieronder alvast wat verschillende FairTradeGemeenten ondernamen.

Lees meer
Doe mee, Nieuws Neem deel aan het grootste online Fashion Revolution Week event van 2021!

Neem deel aan het grootste online Fashion Revolution Week event van 2021!

Lees meer
Doe mee, Inspiratie Fairtradeacties in coronaperiode, hoe pak je dat aan?

Fairtradeacties in coronaperiode, hoe pak je dat aan?

Acties organiseren rond eerlijke handel is geen evidentie tijdens de coronaperiode. Zowel voor een gemeentebestuur als voor de vele vrijwilligers, is het een uitdagende tijd om fairtradeacties op poten te zetten. Wat mag er wel en niet? Blijft het wel veilig? We sommen enkele mogelijkheden op!

Lees meer
Doe mee Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2021, doe je mee?

Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2021, doe je mee?

De Week van de Fair Trade viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Van 6 tot 16 oktober zetten we fair trade weer 10 dagen lang in de kijker in heel België. Doe mee aan de projectoproep van TDC en maak kans op 4.000€ voor jouw actie!

Lees meer
Nieuws Stand van zaken Fair-O-Meter: bekendmaking resultaten

Stand van zaken Fair-O-Meter: bekendmaking resultaten

Aan alle vrijwilligers en ambtenaren: bedankt om jullie titel van FairTradeGemeente te herbevestigen via de Fair-O-Meter. Alle gemeenten kregen reeds hun persoonlijk rapport opgestuurd en de resultaten staan nu ook op de website.

Lees meer
Nieuws Provincie Oost-Vlaanderen organiseert webinar ‘Globaal duurzamer aankopen’ op 9 februari

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert webinar ‘Globaal duurzamer aankopen’ op 9 februari

Elke overheid, elk bestuur is er op één of andere manier wel mee bezig en kan vast enkele best practices voorleggen: fair trade koffie, biologisch katoenen T-shirts, etc. Maar hoe gaan we deze dimensie van globaal duurzaam aankopen structureel verankeren in het aankoopbeleid én samen met alle besturen in Oost-Vlaanderen inzetten op méér sociaal verantwoorde ketens?

Lees meer
1 2 3 5