3. Hoe betrek je de lokale verenigingen, middenstand en bedrijven bij je lokale campagne?

Hoe overtuig je verenigingen, winkels, horeca en andere lokale ondernemers om mee te stappen in het verhaal van de FairTradeGemeente? Wat hebben ze erbij te winnen en hoe kan je ze ondersteunen?

Sprekers

In Herent voerden ze de voorbije jaren campagnes rond eerlijke sportkleren bij sportclubs en scholen in de gemeente. Ze trokken 6 lokale sportclubs en alle lagere scholen mee in het bad.

Hoe ze dit klaar speelden en welke resultaten ze behaalden krijg je te horen van Ingrid Pauwels, vrijwilliger Trekkersgroep Herent.

Klik hier voor presentatie van de dag.

 

In heel wat FairTradeGemeenten in Provincie Antwerpen hebben ze jaren Fair Trade Ecocyclo-routes uitgewerkt:  fietstochten langs locaties met een link naar eerlijke handel en lokale, duurzame voeding. Aan de hand van tips en weetjes ontdekte je al fietsend dat fair trade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in de deelnemende gemeenten. De ideale inspiratie voor de Faire Ronde die we vanaf mei 2023 in heel Vlaanderen introduceren!

Liesbeth Andries, medewerker mondiaal beleid bij Provincie Antwerpen, kijkt terug op deze actie en gaat met jou het gesprek aan over hoe ze tot stand komen.

Klik hier voor de presentatie van de dag.

Fairtrade België, een van onze campagnepartners, ontwikkelde speciaal voor bedrijven de actie Fairtrade@work. Ook lokale ondernemingen kunnen zich hierbij aansluiten.

Welke rol FairTradeGemeenten hierin kunnen spelen, vertelt Olivia Flament, medewerker van Fairtrade België.

Klik hier voor de presentatie van de dag.

 

Aantal deelnemers: 25 – Voeding voor Criteria 2 & 3