7. Hoe ontwikkel je een duurzame en lokale voedselstrategie

Korte keten, bio en fairtrade is een eerlijke en duurzame match. Hoe integreer je deze visie in je lokale beleid? Hoe betrek je de bevolking hierbij? En hoe kan je deze boodschap integreren in een lokale voedselstrategie, een proces waarbij burgers, beleidsmakers, boeren en andere lokale actoren nadenken over hoe het voedselsysteem kan veranderd worden?

Criterium 6 zet ‘voedselproductie en -consumptie’ op de agenda samen met klimaat-, sociale en economische doelen. Welke acties kan je hiervoor ondernemen en met wie kan je samenwerken?

Sprekers

Wout de Smet, deskundige economie voor lokaal bestuur Merelbeke en in alle opzichten geboeid door voedsel.

Wout vertelt je meer over het intensieve maar o zo interessante proces om met alle betrokken in de keten tot een lokale voedselstrategie te komen.

Sofie Vanthournout, coördinator van Voedselteams, breekt een lans om als FairTradeGemeente letterlijk ruimte te voorzien voor een lokaal Voedselteam. En zo korte keten-aanbieders en consumenten met elkaar te verbinden.

Klik hier voor de presentatie van de dag.

Thibault Geerardyn van Rikolto, ondersteunt lokale besturen bij de ontwikkeling van een lokale voedselstrategie en- beleid. Maar ook zonder externe ondersteuning kan je al ver springen. Thibault zet je concreet op weg.

Klik  hier voor de presentatie van de dag.

Aantal deelnemers: 25 – Voeding voor Criterium 6